Regulament, editia a VIII-a, 2017

FESTIVALUL  INTERNAȚIONAL DE  MUZICĂ  UȘOARĂ

VOLARE

 ediția  a VIII – a, Piatra Neamț, România, 2017

 REGULAMENT

Asociația Culturală Star, organizează in perioada 23 – 27 august 2017 editia a VIII-a, a Festivalului International de Muzica Usoara VOLARE, România, in parteneriat cu Primăria Piatra Neamț, Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „ Carmen Saeculare” Neamț si Teatrul Tineretului Piatra Neamt.

 Festivalul VOLARE este un concurs de interpretare și creatie. Concursul îşi propune să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară, români şi străini. Totodată festivalul îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini zona Neamțului și a  Moldovei, iar România să fie cunoscută și apreciată peste hotare.

             Concursul se desfășoară pe două secțiuni: INTERPRETARE – patru categorii de vârstă: 6-8 ani, 9-11 ani, 12 – 14 ani, 15 – 17 ani, 18 – 25  ani șI CREATIE secțiunea pentru copii,secțiunea pentru adolescenți și secțiunea tineri

 La sectiunea INTERPRETARE pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda premii ( locul I, II, III), mentiuni și premii speciale. Trofeul Internațional VOLARE  se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evolutia va reuși să se evidențieze în mod cu totul deosebit.

La sectiunea CREATIE se vor premia atât concurentii care prezinta melodia cât şi compozitorul și textierul cu premiile I, II, III, mențiune.

Concurenții care au fost premiați la edițiile anterioare cu trofeul festivalului la secţiunea interpretare pot participa anul acesta la secţiunea creaţie. Concurenţii care au fost premiați la edițiile anterioare cu trofeul grupei de vârstă pot participa la ediția de anul acesta dacă schimbă grupa de vârstă sau participă la secțiunea creaţie.

 

Secțiunea  INTERPRETARE

  • Cântecul să corespundă particularităților de vârstă (melodie și text),
  • Evoluția să fie plăcută, să conțină elemente originale și să incite publicul,
  • Intonatie, claritate timbrală, amplitudine vocală, dicție și emisie vocală – să fie foarte bune
  • Stil interpretativ specific varstei privind expresivitatea melodiei și conținutul textului
  • Nu se admit piese din alte genuri muzicale : – etno, jazz, clasic, simfonic etc.
  • Costumație adecvată vârstei concurentului și melodiei.

Secțiunea  CREAȚIE

  • Participă la creație numai piesele care sunt in primă auditie;
  • Compozitorul melodiei va trimite o declarație pe proprie răspundere în acest sens ;
  • Melodia și textul să exprime aspiraţiile concurenţilor;
  • În finală vor fi acceptate maxim două melodii ale unui compozitor.

PRESELECȚIE  INTERPRETARE

      Fiecare concurent va trimite două piese înregistrate format mp3, pozitiv urmând ca după preselecție, finaliștii să trimită negativul piesei selectate și acordul scris al compozitorului.

Piesa selectată de juriul de preselecție va fi interpretată în concurs. Textele cantecelor vor fi transcrise în limba română și  în limba engleză (traducere libera).

Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de preselectie in functie de calitatile vocale ale concurentilor şi de melodiile propuse.

Pentru  preselecție se va achita suma de 100 lei/secțiune ( în cazul participării concurentului la două secțiuni se va suma de 150 lei/ambele sectiuni) + comisionul bancar.

Se vor trimite obligatoriu următoarele documente: fișa de înscriere, copia certificatului de naștere/pașaportului și o fotografie color, în prim plan, pe suport jpeg, fără microfon sau alte accesorii.

CONDITII GENERALE

            Se admit cantece de largă circulatie din repertoriul national și internațional al adulților ( cover ) numai cu acordul titularului drepturilor de autor sau o declarație a părintelui interpretului prin care își asumă răspunderea pentru cesionarea drepturile de autor.

 Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a preselectiei.

În cadrul finalei festivalului aceeaşi melodie nu poate fi interpretată de mai mulţi concurenţi.

Negativele pot contine si backing vocal dar realizat pe o linie melodică diferita de cea interpretata de concurent (mai ales la refrene).

Concurentul trebuie să dețină acordul scris al compozitorului și textierului privind cesionarea drepturilor de autor pentru realizarea cd-ului festivalului, pentru difuzare în timpul și după desfășurarea festivalului.

Materialele pentru fiecare secțiune a festivalului vor fi transmise până la data de 10.06.2017.

Rezultatele preselecției vor fi afișate pe site-ul festivalului www.festivalvolare.ro și pe site-urle www.cristianalivej.ro, http://ghidulfestivalurilor.blogspot.ro  până la data de 01 iulie 2017.

CONCURS ( FAZA FINALĂ): 24,25,26.08.2017

Participantii admisi in concurs vor trimite acordul compozitorului (formularele sunt anexate la sfarșitul regulamentului )/ declarațe pe proprie răspundere în cazul melodiilor internaționale.

Pentru participarea în finala festivalului va trebui să achitați suma de 150 lei ( + comisionul bancar) la o singură secțiune, fiind trimisă în contul: Asociatia Culturala Star RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania SUCURSALA Piatra – Neamț, până la data de 10  iulie 2017 ( sumele fiind folosite doar in scopul organizarii si desfasurarii in bune conditii a acestei manifestari: inchiriere sala spectacol, sonorizare, juriu, trofee, cupe si premii).  În cazul în care un concurent participă la ambele secțiuni ( interpretare și creație ) va beneficia de o reducere la a doua secțiune (ex. 150 lei interpretare +100 lei creație = 250 lei).

Ținuta de gală a concurenților este obligatorie în prima zi de festival, în ziua evoluției fiecărui concurent și în ziua de gală.

Fiecărui concurent îi este asigurată coregrafia cu trupe de specialitate care au nevoie de timp pentru pregătire.

Laureaţii care nu sunt prezenţi la Gala de decernare a premiilor sunt descalificaţi.

          Nerespectarea acestor cerințe atrage după sine eliminarea din concurs.

Referitor la oportunitățile privind cazarea și masa vor fi  comunicate în funcție de  variantele disponibile în mun. Piatra Neamț și în împrejurimi. De ex: Hotel Cehlau – www.hotelceahlau.ro

Deciziile juriului de preselectie și de concurs sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

            În cazul în care un concurent nu se prezintă în finala festivalului, suma transmisă nu se returnează.

           Pentru orice nelamurire contactati organizatorii.

Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul festivalului – 0040 722481419 sau prin internet la adresa de email: festivalvolare@yahoo.com; WEB: www.festivalvolare.ro

          Programul zilelor de repetitii și de concurs vor fi afisate pe site-ul festivalului.

             Pentru orice nelamurire contactati organizatorii.

ORGANIZATORII  FESTIVALULUI  UREAZA 

TUTUROR  PARTICIPANTILOR  MULT  SUCCES !

FISA DE INSCRIERE (DOC)

DECLARATIE INTERPRETARE (DOC)

DECLARATIE COVER (DOC)

DECLARATIE PRIMA AUDITIE (DOC)

Scroll to Top