Regulament 2015

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ

 VOLARE

EDIȚIA a VI – a , România, 2015

REGULAMENT

Asociația Culturală Star, organizează in perioada 09 – 13 septembrie 2015 editia a VI-a, a Festivalului International de Muzica Usoara VOLARE, România, in parteneriat cu Casa Culturii ” Ion Creangă” Tg. Neamț, Consiliul Județean Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Festivalul VOLARE este un concurs de interpretare și creatie. Concursul îşi propune să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară, români şi străini. Totodată festivalul îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini zona Neamțului și a Moldovei, iar România să fie cunoscută și apreciată peste hotare.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: INTERPRETARE patru categorii de vârstă : 6-8 ani, 9-11 ani, 12 – 14 ani, 15 – 18 ani, și CREATIE secțiunea pentru copii și secțiunea pentru adolescenți.

La sectiunea INTERPRETARE pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda premii ( locul I, II, III), mentiuni și premii speciale. Trofeul Internațional VOLARE se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evolutia sa a reușit să se evidențieze în mod cu totul deosebit.

La sectiunea CREATIE se vor premia atât concurentii care prezinta melodia cât şi compozitorul și textierul cu premiile I, II, III, mențiune.

Concurenții care au fost premiați la edițiile anterioare cu trofeul festivalului la secţiunea interpretare pot participa anul acesta la secţiunea creaţie. Concurenţii care au fost premiați la edițiile anterioare cu trofeul grupei de vârstă pot participa la ediția de anul acesta dacă schimbă grupa de vârstă sau participă la secțiunea creaţie.

 Secțiunea INTERPRETARE

 • Cântecul să corespundă particularităților de vârstă (melodie și text),
 • Evoluția să fie plăcută, să conțină elemente originale și să incite publicul,
 • Intonatie, claritate timbrală, amplitudine vocală, dicție și emisie vocală – să fie foarte bune
 • Stil interpretativ specific varstei privind expresivitatea melodiei și conținutul textului
 • Nu se admit piese din alte genuri muzicale : – etno, jazz, clasic, simfonic etc.
 • Costumație adecvată vârstei concurentului și melodiei.

Secțiunea CREAȚIE

 • Participă la creație numai piesele care sunt in primă auditie;
 • Compozitorul melodiei va trimite o declarație pe proprie răspundere în acest sens ;
 • Melodia și textul să exprime aspiraţiile concurenţilor;
 • În finală vor fi acceptate maxim două melodii ale unui compozitor.

PRESELECȚIE INTERPRETARE

Fiecare concurent va trimite două piese înregistrate format mp3, pozitiv urmând ca după preselecție, finaliștii să trimită negativul piesei selectate și acordul scris al compozitorului.

Piesa selectată de juriul de preselecție va fi interpretată în concurs. Textele cantecelor vor fi transcrise în limba română și în limba engleză (traducere libera).

 Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de preselectie in functie de calitatile vocale ale concurentilor şi de melodiile propuse.

Se vor trimite obligatoriu următoarele documente: fișa de înscriere și o fotografie color, în prim plan, pe suport jpeg, fără microfon sau alte accesorii.

CONDITII GENERALE

Se admit cantece de largă circulatie din repertoriul national și internațional al adulților ( cover ) numai cu acordul titularului drepturilor de autor sau o declarație a părintelui interpretului prin care își asumă răspunderea pentru cesionarea drepturile de autor.

Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a preselectiei.

În cadrul finalei festivalului aceeaşi melodie nu poate fi interpretată de mai mulţi concurenţi.

Negativele pot contine si backing vocal dar realizat pe o linie melodică diferita de cea interpretata de concurent (mai ales la refrene).

Concurentul trebuie să dețină acordul scris al compozitorului și textierului privind cesionarea drepturilor de autor pentru realizarea cd-ului festivalului, pentru difuzare în timpul și după desfășurarea festivalului.

Nu există taxa de înscriere la preselecție.

Materialele pentru fiecare secțiune a festivalului vor fi transmise până la data de 01.07.2015.

Rezultatele preselecției vor fi afișate pe site-ul festivalului www.festivalvolare.ro și pe site-urle www.cristianalivej.ro, http://ghidulfestivalurilor.blogspot.ro până la data de 15 iulie 2015.

CONCURS ( FAZA FINALĂ)

Participantii admisi in concurs vor trimite acordul compozitorului (formularele sunt anexate la sfarșitul regulamentului )/ declarațe pe proprie răspundere în cazul melodiilor internaționale.

Pentru participarea în finala festivalului va trebui să achitați suma de 250 lei ( + comisionul bancar) la o singură secțiune, fiind trimisă în contul: Asociatia Culturala Star RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania SUCURSALA Piatra – Neamț, până la data de 01 august 2015. În cazul în care un concurent participă la ambele secțiuni ( interpretare și creație ) va beneficia de o reducere de 20% la a doua secțiune (ex. 250 lei interpretare +200 lei creație = 450 lei).

Ținuta de gală a concurenților este obligatorie în prima zi de festival, în ziua evoluției fiecărui concurent și în ziua de gală.

Fiecărui concurent îi este asigurată coregrafia cu trupe de specialitate care au nevoie de timp pentru pregătire.

Laureaţii care nu sunt prezenţi la Gala de decernare a premiilor sunt descalificaţi.

Nerespectarea acestor cerințe atrage după sine eliminarea din concurs.

Referitor la detaliile privind cazarea și masa concurenților și a însoțitorilor vor fi comunicate după data de 01.08.2015.

Deciziile juriului de preselectie și de concurs sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

În cazul în care un concurent nu se prezintă în finala festivalului, suma transmisă nu se returnează.

Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul festivalului – 0040 722481419 sau prin internet la adresa de email: festivalvolare@yahoo.com ; WEB: www.festivalvolare.ro

Programul zilelor de repetitii și de concurs vor fi afisate pe site-ul festivalului.

Pentru orice nelamurire contactati organizatorii.

 ORGANIZATORII FESTIVALULUI UREAZA

TUTUROR PARTICIPANTILOR MULT SUCCES !

Formulare de completat:

 • Fisa personala (Word) (PDF)
 • Declaratie cesionare drepturi (Word) (PDF)
 • Declaratie prima auditie (Word) (PDF)
 • Declaratie acord compozitor (Word) (PDF)
Scroll to Top