Regulament 2011

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE  MUZICĂ  UŞOARĂ PENTRU COPII VOLARE

TG.  NEAMŢ, EDIŢIA  a II-a , România 2011

REGULAMENT

Asociaţia Culturală Star, organizează in perioada 29 septembrie -02  octombrie 2011, editia a II-a, a Festivalului International de Muzica Usoara pentru Copii VOLARE, Tg. Neamţ, România, in parteneriat cu  Casa  Culturii ” Ion Creangă” Tg. Neamţ, Primaria oraşului Tg. Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Festivalul VOLARE este un concurs de interpretare şi creatie. Concursul îşi propune să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară, români şi străini. Totodată festivalul îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini oraşul Tg. Neamţ precum şi zona Neamţului şi a  Moldovei, iar Romania să fie cunoscută şi apreciată peste hotare.

Concursul se desfăşoară pe doua sectiuni: INTERPRETARE  SI  CREATIE si pe trei categorii de vârstă : 6-8 ani, 9-11 ani, 12-15 ani. La sectiunea INTERPRETARE pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda premii ( locul I, II, III) şi mentiuni. Trofeul Internaţional VOLARE  se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evolutia sa a reuşit să se evidenţieze în mod cu totul deosebit. Se pot acorda şi premii speciale în funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune şi radio sau organizaţiilor de profil, sustinute de sponsori.

La sectiunea CREATIE se vor premia concurentii care prezinta melodia cu premiile I, II, III, iar compozitorul şi textierul vor primi câte  o diplomă.

Concurentii care participa la sectiunea interpretare nu vor participa si la sectiunea de creatie.

Secţiunea  INTERPRETARE

  • Cântecul să corespundă particularităţilor de vârstă (melodie şi text), să exprime preocupările şi aspiraţiile copiilor ;
  • Evoluţia să fie plăcută, să conţină elemente originale şi să incite publicul,
  • Intonatie, claritate timbrală, amplitudine vocală, dicţie şi emisia vocală să fie foarte bune
  • Stil interpretativ specific varstei privind expresivitatea melodiei şi conţinutul textului
  • Nu se admit piese din alte genuri muzicale : – etno, jazz, clasic, simfonic etc.
  • Costumaţie adecvată vârstei concurentului  şi melodiei.

Secţiunea  CREAŢIE

  • Participă la creaţie numai piesele care sunt in primă auditţie.
  • Compozitorul melodiei va trimite o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens ;
  • Melodia şi textul să fie adecvate vârstei concurentului.

PRESELECTIE  INTERPRETARE

Fiecare concurent va trimite două piese înregistrate, pozitiv urmând ca după preselecţie, finaliştii să trimită negativul piesei selectate şi acordul scris al compozitorului.

Piesa selectată de juriu va fi obligatoriu interpretată în concurs. Textele cantecelor vor fi transcrise în limba română şi  în limba engleză (traducere libera).

Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de preselectie in functie de calitatile vocale ale concurentilor si de melodiile propuse.

Se vor trimite obligatoriu următoarele date: numele şi prenumele concurentului, vârsta, tara, numerele de telefon la care poate fi contactat, data naşterii  şi CNP-ul, titlurile si textele pieselor, adresa, copie scanata a certificatului de naştere a concurentului, numele însoţitorului (o singura persoană) cu numar de C.I./B.I. / Pasaport, scurtă descriere a activităţii concurentului (prezente radio-TV, participări la alte concursuri, premii obţinute) si o  fotografie color, în prim plan, pe suport jpeg, fara microfon sau alte accesorii.

CONDITII GENERALE

Nu se admit cantece de largă circulatie din repertoriul national şi internaţional al adulţilor.

Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a preselectiei.

Negativele pot contine si backing vocal dar realizat pe o linie melodica diferita de cea interpretata de concurent (mai ales la refrene).

Concurentul trebuie să deţină acordul scris al compozitorului şi textierului privind cesionarea drepturilor de autor pentru difuzare în timpul şi după desfăşurarea festivalului.

Taxa de înscriere la preselectie este de 100 lei şi vor fi trimise în contul : Asociatia Culturala Star  RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania SUCURSALA Piatra – Neamţ, până la data de 1 august 2011.

Copia ordinului de plată se va scana si va fi trimis impreuna cu celelate documente  pentru preselecţie prin email pe adrea  Festivalul Internaţional de Muzică pentru copii  Volare 2011:  festivalvolare@yahoo.com

Data limita de primire a materialelor pentru preselectie este ziua de 01 august 2011 data postei.

Rezultatele preselecţiei vor fi afişate pe site-ul festivalului www.festivalvolare.ro şi pe site-ul www.cristianalivej.ro până la data de 01 septembrie 2011.

Concurentii care nu au acordul scris al compozitorilor melodiei, in original la data inceperii festivalului nu vor participa in concurs.

Nerespectarea acestor cerinţe atrage după sine eliminarea din concurs.

Organizatorii festivalului suportă cheltuielile de cazare si masă a tuturor  concurentilor şi a câte unui însoţitor începând cu data de 29.09.2011 până la data de 02.10.2011 din tara si din strainatate. Concurentii admisi in festival din judetul Neamt nu beneficiaza de cazare, ci doar de masa de pranz pe toata perioada de desfasurare a manifestarii.

Cazarea este oferită de Centrul Social Cultural ” Sf. Paisie de la Neamţ” Mănăstirea Neamţ – www.cscneamt.lx.ro

Locurile la cazare sunt limitate. În cazul în care sunt mai multe persoane care doresc să însoţească participanţii vă rog să menţionaţi până la data de 01 septembrie 2011 numărul de însoţitori. Tarife cazare şi masă însoţitori/zi: 100 lei/zi ( cazarea 40 lei, masa 60 lei- pensiune completă).

Deciziile juriului de concurs şi preselectie sunt irevocabile şi nu pot fi contestate.

Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul festivalului – tel.: 0040 732849687 si 0040 756550526 sau prin internet la adresa de email: festivalvolare@yahoo.com ; WEB: www.festivalvolare.ro

Programul zilelor de repetitii si concurs vor fi afisate pe site-ul festivalului.

Pentru orice nelamurire contactati organizatorii.

ORGANIZATORII  FESTIVALULUI  UREAZA

TUTUROR  PARTICIPANTILOR  MULT  SUCCES !

Mai jos aveţi un fişier cu documentele ce trebuie scoase la imprimantă, completate şi trimise (format pdf).

Fişe de completat pentru înscriere

/strong

Scroll to Top